May 2024

Duik in de Geschiedenis en Betovering van Puy du Fou: Een Onvergetelijke Reis

Ben je klaar om een reis door de tijd te maken en de geschiedenis van Frankrijk op een betoverende manier te ontdekken? Welkom in de wonderlijke wereld van Puy du Fou, waar talloze shows je meenemen op een onvergetelijke historische reis. Wist je trouwens dat de betoverende parkshow 'Ravelijn' van de Efteling een samenwerking is met Puy du Fou? Als je hier van hebt genoten, is Puy du Fou zeker de moeite waard en vriendelijk voor je portemonnee.

Ontdek de Vikingen met 'Les Vikings'

Stel je voor dat je teruggaat in de tijd naar een periode van woeste krijgers en ontdekkingsreizen. 'Les Vikings', een adembenemende show in Puy du Fou, neemt je mee op een reis door de geschiedenis van de Vikingen. Ervaar een spektakel van vuur en water terwijl je wordt meegenomen in de fascinerende geschiedenis van deze oude zeevaarders en krijgers.

Het Verhaal van Jeanne d'Arc: 'Le Secret de la Lance'

Jeanne d'Arc, een iconische figuur in de geschiedenis van Frankrijk, wordt tot leven gewekt in de show 'Le Secret de la Lance'. Dit betoverende spektakel vertelt het inspirerende verhaal van deze moedige vrouw en haar impact op de geschiedenis. Laat je meevoeren door haar buitengewone reis en ontdek meer over deze historische legende.

De Dapperheid van de ‘Mousquetaire van Richelieu’

Stap terug in de tijd van zwaardgevechten, poëtische tirades en ruiterpaarden met 'Mousquetaire de Richelieu'. Deze opwindende show mengt vechtscènes met flamencochoreografieën en vertelt het verhaal van de Mousquetaire van Richelieu.

De Mousquetaire van Richelieu waren dappere musketiers en lijfwachten van Koning Lodewijk XIII van Frankrijk. Ze waren bekend om hun moed, discipline en trouw aan de koning. Hun verhalen zijn legendair geworden door romans zoals "De Drie Musketiers" van Alexandre Dumas. In de show 'Mousquetaire de Richelieu' komt hun tijdperk tot leven met zwaardgevechten, poëtische tirades en rijke historie.

Romantiek en Betovering met 'Les Noces de Feu'

Ervaar een betoverende avondvoorstelling met 'Les Noces de Feu', een prachtig schouwspel van licht en water dat het romantische verhaal van een bruidspaar vertelt. Laat je meeslepen door de magie van deze show en beleef een avond vol romantiek en betovering.

Historische Dorpjes Verkennen: Een Reis door Tijden en Culturen

Tijdens je ontdekkingstocht door Puy du Fou, krijg je de kans om jezelf onder te dompelen in de sfeer van verschillende historische dorpen. Elk dorp vertegenwoordigt een specifieke periode in de rijke geschiedenis van Frankrijk, waardoor je een levendige reis door de tijd maakt.

Font-Rognou: Een Glimp van Middeleeuwse Pracht

Font-Rognou neemt je mee naar de periode van de 11de tot de 15de eeuw, een tijd van kastelen, ridders en middeleeuwse pracht. Verlies jezelf in de smalle steegjes, bewonder de imposante bouwwerken en waan je even terug in de tijd van dappere ridders en majestueuze kastelen.

Le Bourg Berard: De Belle Epoque Herleefd

Stap in Le Bourg Berard en beland in de sfeer van de Belle Epoque, een periode van culturele bloei en vooruitgang in Frankrijk. Beleef de elegantie van deze tijd, proef de sfeer van kunst en cultuur, en bewonder de prachtige architectuur die deze periode kenmerkte.

Saint Philbert le Vieil: Op Avontuur met de Vikingen

Saint Philbert le Vieil brengt je terug naar de tijd van de Vikingen, een millennium geleden. Ontdek hun levensstijl, hun schepen en hun geest van ontdekkingsreizen. Laat je meeslepen door de verhalen van deze legendarische zeevaarders en krijgers.

Chasseloup: De Elegantie van de 18de Eeuw

Reis naar de 18de eeuw in Chasseloup en ervaar de pracht en praal van die periode. Bewonder de gracieuze architectuur, maak kennis met de mode en de levensstijl van de adel, en proef de sfeer van een tijd van verfijning en elegantie.

Natuurlijke Schoonheid omringt je

Naast de historische dorpen biedt Puy du Fou ook een overvloed aan natuurlijke schoonheid. Laat je betoveren door de weelderige groene landschappen, de rustgevende geluiden van de natuur en de frisse lucht die het park omringt. Het is niet alleen een reis door de geschiedenis, maar ook een kans om te genieten van de prachtige natuurlijke omgeving. Dwaal door historische straten en adem de frisse lucht in terwijl je jezelf onderdompelt in de pracht van Puy du Fou.

Culinaire Avonturen in Puy du Fou

Tijdens mijn tweedaags bezoek aan Puy du Fou heb ik niet alleen genoten van de adembenemende shows, maar ook van de culinaire geneugten die het park te bieden heeft.

Lunch bij L'Echansonnerie: Een Renaissance Beleving

Reserveer een plekje bij L'Echansonnerie voor een lunch in Renaissance thema. De sfeer, het personeel en de gerechten nemen je mee naar de tijden van weleer. Geniet van een gastronomische ervaring in een setting die je terugvoert naar de Renaissance.

Snelle Hap bij Le Rendez-Vous des Ventres Faims

Voor een snelle, maar smakelijke hap kun je terecht bij Le Rendez-Vous des Ventres Faims. Hier proef je van een heerlijke burger met frietjes. Een perfecte keuze voor degenen die geen tijd willen verspillen aan uitgebreide maaltijden en toch willen genieten van smakelijke gerechten.

Overnachten in Glans en Pracht bij Le Grand Siècle

Na een dag vol avontuur in Puy du Fou, is er niets beter dan te ontspannen en te genieten van een vorstelijke ervaring bij Le Grand Siècle. Dit prachtige hotel, met een thema rond Lodewijk de 14de, biedt een verblijf in luxe en elegantie. Van marmeren toiletten tot een restaurant dat je terugbrengt naar de tijden van Lodewijk de 14de, het is een ervaring die je in de betoverende geschiedenis van Frankrijk onderdompelt.

Een Reis om Nooit te Vergeten

Puy du Fou is niet zomaar een pretpark; het is een reis door de geschiedenis die je betovert en inspireert. Met zijn ongelofelijke shows, diverse eetgelegenheden en thematische accommodaties, is het een bestemming die geschiedenis, avontuur en culinaire geneugten combineert. Mis deze betoverende reis niet en laat je meevoeren door de magie van Puy du Fou.

REISBLOG

Ook interessant

July 24, 2023

Ontdek De Beste Vakantieparken in de Benelux

Ben jij op zoek naar een onvergetelijke vakantiebestemming, dicht bij huis, in de betoverende Benelux?

Lees verder
September 17, 2023

Reizen zonder zorgen: Jouw Reisapotheek Checklist

Al vakantieplannen in de maak? Wat een opwindend vooruitzicht! Maar wat neem je nu mee in de reisapotheek?

Lees verder
September 18, 2023

Wat mee te nemen op reis: de ultieme checklist voor een zorgeloze vakantie

Voorbereiding is de sleutel tot een geslaagde reis. Of je nu een korte stedentrip maakt of een avontuurlijke verre reis

Lees verder
Blijf op de hoogte
Promo's & last minutes